Trocken

Våra viner

Vårt sortiment består i huvudsak av viner baserade på Riesling, Pinot Noir och Sauvignon Blanc. Mest vitt, men också rosé och rött samt utsökta mousserande viner framställs av 100% handplockade druvor.

All tillverkning sker på ett omsorgsfullt, hantverksmässigt och traditionellt sätt med största möjliga omtanke om miljön. 

Riesling vom Schiefer
Art nr på Systembolaget 73653

En frisk, torr och samtidigt välbalanserad Riesling med inslag av mineraler. Fruktig i doften, krispig i tonen. Lättfotad och livlig.

Riesling Kabinett
Art nr på Systembolaget 76322

En elegant och fin Riesling, mycket harmonisk, lämplig för lätta rätter och fräscha sallader. Påminner om päron och kvitten. Våra Kabinettviner kännetecknas av en naturlighet med utmärkt substans och måttlig alkoholhalt. Klassisk och alltid populär.

Riesling Urgestein
Art nr på Systembolaget 76589

Elegant vin med framträdande smak från mogna guldgula Rieslingdruvor. Har odlats i de extremt branta sluttningarna i området Neumagen-Rosengärtchen.

Riesling Sonntheilen
Art nr på Systembolaget 76949

Utsökt och välbalanserad Riesling från den branta sluttningen som kallas Trittenheim-Apotheke. Ett fantastiskt vin, mineraliskt och sammansatt. Påminner om mogen aprikos och melon. Distinkt men ändå elegant med en subtil syra. Kom på 2:a plats bland 400 i tidskriften”Der Feinschmecker´s” tävling ”Riesling Cup 2020”.

Rulla till toppen