feinherb

Våra viner

Vårt sortiment består i huvudsak av viner baserade på Riesling, Pinot Noir och Sauvignon Blanc. Mest vitt, men också rosé och rött samt utsökta mousserande viner framställs av 100% handplockade druvor.
All tillverkning sker på ett omsorgsfullt, hantverksmässigt och traditionellt sätt med största möjliga omtanke om miljön. 

Jungheld Trittenheim Apotheke

De 13 skifferterrasserna kan bara nås till fots. En brant sluttning med en väldigt brant terrass. En unik och spektakulär vingård. 

Riesling vom Schiefer Feinherb
Art nr på Systembolaget 76406​
En frisk halvtorr Riesling med doft av persika och aprikos. För okomplicerad njutning, fin harmoni av syra och sötma. Underbart förfriskande.

Riesling aus der Steilstlage
Art nr på Systembolaget 79090​

En ljuv och komplex halvtorr Riesling. Mineralisk och saftig. Mineralerna och syran kännetecknas av skiffer. Påminner om gula frukter och örter. Odlas i skifferrik mark i områden med ca 60% lutning.​

Riesling Jungheld​
Art nr på Sytembolaget 76665​

Vår GG! Grosses Gewächs. Detta vin har mycket substans, det är behagligt och uttrycksfullt. Smaken är mineraliskt torr för att vara en Feinherb. Vinrankorna växer mellan meterhöga skifferklippor och är över 75 år gamla. Detta vin är resultatet av 100% manuellt arbete.​

Rulla till toppen